Opslag

HomeOpslag

Gratis offertes aanvragen bij verhuisfirma's bij u in de buurt? Begin hier met zoeken!

Opslag
Als u uw huidige woning moet verlaten terwijl de de nieuwe woning nog niet kan worden betrokken, of
als u uw inboedel niet (volledig) mee wilt nemen naar uw nieuwe huis, maar deze (gedeeltelijk) op wilt slaan, maar ook als u tijdelijk in het buitenland gaat wonen en een deel van uw inboedel achterlaat kunt uw inboedel professioneel laten opslaan door een verhuisbedrijf of kiezen voor het zelf opslaan in een daar speciaal voor geconditioneerde en beveiligde ruimte. (Selfstorage units)

Evenals bij het vervoer heeft de verhuizer zijn aansprakelijkheid verzekerd op basis van de dagwaarde van uw inboedel. Indien u twijfelt lees dan goed de Algemene voorwaarden door van het verhuisbedrijf of het opslag bedrijf of neem contact op met uw verzekeringsmij of tussenpersoon. In een aantal gevallen is de verhuizer echter niet aansprakelijk en valt uw inboedel dus ook niet onder de verzekering van de verhuizer.
Dit doet zich bijvoorbeeld voor bij schade aan elektrische en elektronische apparatuur, het ontstemmen van piano’s enz. Evenmin is de verhuizer aansprakelijk voor schade veroorzaakt door schimmel, roest, houtworm e.d. als hij de goederen niet zelf heeft ingepakt (dit geld zeker voor zelf opgeslagen inboedels) Deze bijzondere risico’s staan nauwkeurig omschreven in de Algemene Voorwaarden Bewaarneming Verhuisgoederen.
Uw verhuizer zal u ook deze voorwaarden kosteloos verstrekken. Als dat nog niet gebeurd is, vraagt u hem er dan om. Het is van groot belang dat u zelf eveneens voor een passende verzekering zorg draagt. Uw inboedelverzekering kan zonder problemen worden overgeschreven naar het adres waar de opslag plaatsvindt.
De "dekking buiten de woning" van uw inboedelverzekering is echter vaak beperkt. Daarom is het verstandig als u, de bewaargever, ook een (aanvullende) opslagverzekering afsluit. U kunt deze desgewenst uitbreiden tot het voor- en natransport. U kunt uw verhuizer vragen een dergelijke verzekering voor u af te sluiten. Deze zal u graag nader inlichten omtrent de mogelijkheden hiertoe.

Verhuisservice
Mocht u door omstandigheden geen tijd hebben uw verhuizing te regelen dan kunt u er voor kiezen het hele voor,na en/of hoofd traject uit te besteden aan een zogenaamde “verhuisservice”. Deze wordt verzorgd door sommige verhuisbedrijven en daar in gespecialiseerde bedrijven. Dit kunnen administratieve werkzaamheden zijn m.b.t. water en energiebedrijf c.q verzekeringen of het verrichten van allerlei klus werkzaamheden tot het verhuizen zelf. Kortom de gehele planning en uitvoering kan u uit handen worden genomen tegen een daarvoor overeengekomen vergoeding.

Gratis offertes aanvragen bij verhuisfirma's bij u in de buurt? Begin hier met zoeken!